Opleiding

Als ademcoach heb je een grote toekomst voor je. Steeds meer mensen hebben stress gerelateerde klachten. Burn-out, angst- en paniekstoornissen en ‘gewoon’ stress. Door het werken met de adem kan een ademcoach mensen begeleiden om spanning los te laten die zich heeft vastgezet in het lichaam. Dit is een hele krachtige manier om ook de oorzaak van de spanning aan te pakken zodat mensen het plezier in het leven weer terug krijgen en weer voluit kunnen leven.

De opleiding tot Ademcoach bij Mr. Breath is een intensieve en praktijkgerichte opleiding van een jaar, waarin je alle aspecten van de ademhaling leert en verschillende technieken leert toepassen. Wat belangrijk is, is dat je ademhaling in al zijn facetten leert begrijpen zodat je niet alleen een bepaalde techniek leert, maar bepaalde technieken kan inzetten omdat je de adem begrijpt. Er zal veel aandacht worden besteedt aan verbonden ademen, omdat dat de diepste vorm is waar de meeste vaardigheid vereist is. Je wordt opgeleid tot allround ademcoach.

Wat de opleiding sterk maakt, is de combinatie van vakinhoudelijk leren en tegelijk het doormaken van een eigen proces van zelfontwikkeling. Deze belangrijke eigen ervaring zorgt ervoor dat je een goede coach wordt, niet alleen uit een boek maar uit eigen ervaring en omdat je jezelf goed kent. 

De opleiding is bedoeld voor (aankomend) professionals die zelfstandig ademcoach willen worden of hun eigen andere professie willen verdiepen door middel van ademcoaching. Om deel te nemen is minimaal HBO-opleiding vereist en/of aantoonbare ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Als je minder ervaring hebt kan middels een assessment gekeken worden of je het vereiste niveau hebt. 

 

Eindresultaat – wat leer je?

  • Je hebt veel ervaring opgedaan dmv eigen sessies, daardoor weet je wat het effect is van Ademcoaching uit ervaring. 
  • Je hebt inzicht in ademverstoringen (disfunctioneel ademen).
  • Je kent de fysiologie die belangrijk is voor ademwerk.
  • Je weet hoe je cliënten helpt bij vergroten van hun lichaamsbewustzijn.
  • Je kunt adempatronen herkennen en kan het optimaliseren.
  • Je begrijpt alle facetten van ademhaling en daardoor kun je technieken en tools inzetten die aansluiten op de vraag.
  • Je krijgt door middel van een gesprek met je client de hulpvraag helder en kunt op basis daarvan een traject vormgeven.
  • Je begeleidt cliënten op een veilige en verantwoorde wijze en weet welke technieken je daarbij in zet.
  • Je weet wat er voor nodig is om een adempraktijk op te starten.

 


*The Breathwork Movement schreef dit artikel over de opleiding, het hoe en waarom én deelnemers vertellen hun ervaring.*


 

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen: het verdiepende ademweekend, de praktijkdagen, intervisie, oefentrajecten, Zoom-sessies en het examen.

 

Verdiepend Ademweekend
In dit weekend (incl overnachtingen) leer je je eigen adempatroon kennen. We kijken naar wat je tegenkomt. Wat gebeurt er als je je adem volledig toelaat? En wat houd je tegen? Je raakt vertrouwd met de meest actieve ademtechniek en voelt je geaard en vertrouwd in je eigen lichaam. Dit weekend is een belangrijke start. Je gaat met je cliënten namelijk net zo ver als waar je zelf bent geweest. We gaan in de hele opleiding veel zelf ademen en dit is een begin. 

Opleidingsdagen
De opleidingsdagen zijn verdeeld in zes blokken van twee dagen. We gaan in op verschillende facetten van ademhalen zoals verschillende ademtechnieken, fysiologie, lichaamsbewustzijn, coaching, hoe bewaak je veiligheid in een sessie en traject. Dagen gevuld met ademen, theorie, praktijkvoorbeelden en uitwisseling.

Intervisie/mentor
In kleine intervisiegroepen kom je eens per maand samen en oefen je je skills. Dit is een moment om in een kleine groep ervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomsten deel je zelf in. Tijdens de hele opleiding heb je een ervaren vaste mentor met wie je de oefensessies en verdere voortgang bespreekt.

Ademcoachen in de praktijk
Om een goede ademcoach te worden heb je ervaring nodig. Daarom ga je tijdens de opleiding 10 sessies geven aan coachees en 3 trajecten van 5 sessies. Zo coach je tijdens de opleiding 50 uur plus de uren dat je uitwisselt met medestudenten. Je zorgt zelf voor je coachees. Van de sessies maak je verslagen die je deelt met de opleiders.

Examen
Tijdens je examen worden je vaardigheden in praktijk en theorie getoetst. Dit vindt plaats in de laatste twee opleidingsdagen. Het is een toepassing van alles wat je tijdens de opleiding al eerder hebt gedaan.

Platform
Na de opleiding kun je verbonden blijven aan alle opgeleide coaches. Omdat we snappen dat het fijner is om samen verder te gaan dan alleen. Je hebt de mogelijkheid tot het maken van intervisiegroepen, er zijn nascholingsdagen. Hierdoor blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, blijf je scherp, kan je vragen stellen als je die hebt en sparren met collega’s.

Lokaties

Naast ademen houden we ook van fijne lokaties die niet alleen een fijne sfeer hebben maar waar we ook goed kunnen ventileren. Het eerste weekend zijn we in de Wierschuur in Hippolytushoef. Een prachtige verbouwde schuur die vroeger dienst deed als opslagplaats voor wier. Het is nu een prachtige lokatie.

De lesdagen zijn we bij Zwier in Vinkeveen. Een fijne plek aan het water waar ze ook nog heerlijke lunches maken.


Investering

Deel 1: Weekend:
Start vrijdag 15:00 – einde zondag 16:30.
Volledig verzorgd (inclusief overnachting (2x) en gezonde maaltijden, koffie, thee etc).
Investering: €887 ex btw (1073,27 incl btw)

Deel 2: Lesblokken
Elke maand twee aaneengesloten lesdagen (zonder overnachting).
Alle dagen zijn van 9:00-17:00 uur.
Inclusief gezonde lunch, koffie en thee.
Investering: €3597 ex btw (4352,37 incl btw)
Gespreid betalen zonder rente is mogelijk: gelijke maandelijkse termijnen tot aan de start van de opleiding.

Zoom-sessies
Tussen de lesdagen door zullen er in totaal 4 zoom-sessies zijn om tussentijds te evalueren, vragen te behandelen die tijdens de oefensessies naar boven komen. Deze zullen op een avond plaatsvinden in onderling overleg.

Tijdsinvestering:
Lesdagen totaal = 15 dagen
Intervisie = 10 maanden 3 uur per maand
Oefensessies = 50 uur
Zoom-sessies = 8 uur
Daarnaast het lezen van de literatuurlijst.

 

Wil je graag meer informatie of even bellen hierover? Geef dat dan aan, we nemen graag contact met je op.

 

    Bel mij voor meer info

 

Start april 2022
(nog 1 plek beschikbaar, mail voor aanmelden)

Ademweekend:
8, 9 en 10 april 2022 (start vrijdag 15:00 – einde zondag 16:30)

Lesdagen:
Blok 1: 15 en 16 april 2022
Blok 2: 12 en 13 mei 2022
Blok 3: 7 en 8 juli 2022
Blok 4: 8 en 9 sept 2022
Blok 5: 8 en 9 dec 2022
Blok 6: 2 en 3 feb 2023

Alle dagen zijn van 9:00-18:00 uur.
Er is mogelijkheid om te overnachten op de lokatie (op de donderdagavonden) indien gewenst, tegen een meerprijs.

 

Start september 2022

Ademweekend:
30 sept, 1 en 2 oktober 2022 (start vrijdag 15:00 – einde zondag 16:30)

Lesdagen:

Blok 1: 3 & 4 nov
Blok 2: 15 & 16 dec
Blok 3: 16 & 17 feb
Blok 4: 30 & 31 mrt
Blok 5: 11 & 12 mei
Blok 6: 22 & 23 juni

Alle dagen zijn van 9:00-18:00 uur.
Er is mogelijkheid om te overnachten op de lokatie (op de donderdagavonden) indien gewenst, tegen een meerprijs.

 

    Inschrijven

    Bel mij voor meer info